WebKwestie - webquest
Help de slachtoffers van de aardbeving in Haïti

Informatiebronnen

Weet je niks te bedenken om een inzamelingsactie te starten? Misschien heb je iets aan de volgende ideeën.

Rommel- of koopjesmarkt

Organiseer een rommel- of koopjesmarkt. Zorg dat iedereen die je kent, iedereen in je buurt, de zolder of de schuur opruimt. Alle spullen die toch niet meer gebruikt worden, kunnen te koop worden aangeboden op deze markt. Je kunt ook spulletjes veilen, zo krijg je er het meest voor.

Dans- of harloopmarathon

Laat je sponsoren voor een dans- of hardloopmarathon, een sportdag of een recordpoging! Hoe meer sponsors, hoe meer geld!

Autowasdag

Nu het weer begint te dooien, willen veel automobilisten hun auto laten wassen om de pekel van de lak te halen. Een pracht moment om een autowasdag te organiseren.

Emmers, sponzen, zemen, borstels… haal alles bij elkaar om bijvoorbeeld op het schoolplein een autowasdag te organiseren. Maak folders en breng je hele woonplaats op de hoogte! Natuurlijk zijn er nog veel meer karweitjes die je kunt doen om geld bij elkaar te zamelen, van ramen zemen tot het park opruimen.

Muziekvoorstelling

Hebben jullie op school een liedje ingestudeerd in de muziekles? Dan kun je een mooie voorstelling geven aan de ouders of op straat. En als een echte artiest vraag je natuurlijk geld voor je optreden.

Waxinelichtjes

Waxinelichtjes versieren met glitterlijm en met een tekst: Brand een lichtje voor Haïti. Aan alle ouders van de school verkopen of langs de deuren in de buurt gaan om ze te verkopen.

Pannenkoekenfeest

Wie is er niet dol op pannenkoeken? Zoet of hartig, je kunt er alle kanten mee op. Ook voor dit goede doel. Omdat pannenkoeken per stuk relatief goedkoop zijn, kun je met een pannenkoekenfeest voldoende geld voor verdienen.

Sponsorloop voor Haïti

Alle leerlingen van de school gaan "lopen voor Haïti". Ze gaan dan zo veel mogelijk rondjes lopen op een afgezet parcours rond de school. Elke rondje wordt gesponsord en zo kunnen jullie een flink bedrag op te halen.

Speelgoedbeurs

Een speelgoedbeurs organiseren. Alle kinderen leveren speelgoed in waar ze niet meer mee spelen. Daarna een speelgoed-verkoop-markt houden waarop het speelgoed wordt verkocht.

Statiegeldflessen inzamelen

Een symbolische muur maken lege kratten, die gevuld moet worden met lege statiegeldflessen. Daarna de kratten met de statieflessen inleveren bij de supermarkt.

Openbare maandsluiting

Een openbare maandsluiting waarbij ouders/verzorgers opa's en oma's tegen betaling van een vrijwillige bijdrage naar de optredens komen kijken.

Schminken

Ken je iemand die goed kan schminken? Nodig hem of haar dan uit voor een schminkfeest in de straat of op school. Wie er geschminkt wil worden, moet betalen voor het goede doel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een thema: cowboy/indianen, dieren, zomer, winter of een landenthema.

Bingo

Organiseer een bingomiddag. Vraag de bijvoorbeeld de bakker, de supermarkt of de speelgoedwinkel in de buurt of die een paar prijsjes beschikbaar willen stellen voor de inzamelingsactie.